Kerstspel

Kerstspel

Wanneer

vrijdag 15 december 2023    
19:30 - 21:00

Het Kerstspel

Op vrijdag 15 december wordt er een Kerstspel uitgevoerd in samenwerking met het koor Cantare. De avond begint om 19.30 uur met de uitvoering door het koor Cantare, olv Willie den Hollander, dat kerstliederen van o.a. Bach, Arcadelt en een bijzondere Stille Nacht ten gehore zal brengen voor het Kerstspel begint.

De spelersgroep is samengesteld uit leden van Cantare, bewoners van Brouwershaven en bevlogen mensen uit Goeree Overflakkee en wijde omgeving.
De Kompanij speelt voor jong en oud het Oberuferer Kerstspel. De tekst is opnieuw op muziek gezet door Leopold van der Pals (1884-1966) en in een oud aandoend Nederlands hertaald door Sanne Bruinier (1875-1951).
Het bekende geboorte-en herdersverhaal worden in eenvoudige, maar krachtige beelden tot leven gewekt. Vrolijkheid en ingetogenheid wisselen elkaar af. Het spel heeft veel middeleeuwse elementen behouden, zoals bijvoorbeeld het groeten van het publiek aan het begin van het verhaal, de gezongen rondgangen en de afwisseling van toneelspel en zang. Tegelijkertijd kunnen de beelden ook ons, moderne mensen in een tijd van druk en benauwendheden , veel vertellen over onszelf en de wereld. So gij bereid sijt en het aan wilt horen, swijgt stil en opent wijd uw oren!
Kom, kijk en beleef het kerstfeest echt!

Inge Klijnsma