Informatie

Aan de rand van het kleine stadje Brouwershaven staat de imposante Grote of Sint Nicolaaskerk. Brouwershaven is een in de 13e eeuw gestichte havenplaats prachtig gelegen aan het water van de Grevelingen, een bloeiend watersportgebied in de provincie Zeeland.
Het oudste gedeelte van de kerk, het koor met omgang en kapellen, stamt uit de 15e eeuw. Vanaf de buitenkant maakt de kerk direct indruk door de grote afmetingen. Opvallend is ook de weidsheid van de ruimte bij binnenkomst. Het interieur is bijzonder licht en ruim en bezit nog veel authentieke elementen. De kerk herbergt een fraai orgel. De orgelkas uit 1557 is versierd met fraai, geheel verguld renaissance snijwerk. De akoestiek van het kerkgebouw is uitstekend.

De Grote of Nicolaaskerk is nog steeds in gebruik voor kerkdiensten van de Protestantse gemeente, maar wordt daarnaast gebruikt voor uiteenlopende activiteiten.
Door de uitstekende akoestiek is de kerk geliefd bij muziekliefhebbers. De sobere, sfeervolle en flexibel in te delen kerkruimte is uitstekend geschikt voor grote en kleine evenementen.
De kerk met haar rijke kunstschatten is een bezoek meer dan waard!